Top vijf redenen waarom Nicaragua een geweldige bestemming is


Nicaragua lijkt misschien op een doorsnee tropisch eiland, maar er is zoveel meer in dit land dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Als je op zoek bent naar een unieke vakantie die je de smaak van authentieke cultuur zal geven, dan zal Nicaragua dat waarmaken. Hier zijn vijf redenen waarom Nicaragua een geweldige bestemming is.

1) UNESCO World Heritage Site – Een groot aantal culturele bezienswaardigheden zijn te vinden in heel Nicaragua. De unieke aard van het land betekent dat er een verscheidenheid aan attracties is voor bezoekers aan Nicaragua. Daarnaast zijn er ook een aantal culturele sites die nog in ontwikkeling zijn. U kunt een bezoek brengen aan La Gran Piedra en San Francisco de Quenbite voor een prachtig voorbeeld van historische bouw.

2) Een onderwaterspeeltuin – Dichtbij een van de grootste en populairste mariene zeeparken ter wereld, biedt het Nicaraguaanse duiken spectaculaire uitzichten en wezens van meer dan 200 soorten.

3) Groene weiden – Ten oosten van de bergen die het vulkanische Su Nicaragua herbergen, een prachtig voorbeeld van vulkanische tektoniek, bevinden zich verschillende Saddleipe soorten, waar u door koffieplantages kunt trekken.

4) Nicaragua Paradijs – Als een van de mooiste plekken ter wereld, is het geen verrassing dat Nicaragua ook een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Midden-Amerika is. Een groot deel van het land is bedekt door de grote glooiende vlaktes van de Andes, met grote meren, weelderige bossen en grote stranden. Deze ecologische diversiteit geeft toeristen een unieke kans om de natuur te ervaren in een gebied dat op zichzelf al zeer divers is.

5) Historische sites – Omdat het een historisch gebied van de wereld is, zijn er heel wat historische sites te zien in Nicaragua. Er zijn verschillende monumenten uit de hoogtijdagen van de tinhandel in het gebied, waarvan er heel wat kunnen worden bekeken op de Mount Daniel Sovereign Hill. Sommige van deze historische plaatsen omvatten het zomerverblijf van Thomas Edison, een museum met klassieke beeldhouwwerken en zelfs een botanische tuin van de kolonie.

3) Culturele bestemmingen – Naast zandstranden en blauwe luchten, heeft Nicaragua ook veel cultuur te bieden. Er zijn een paar culturele bestemmingen die de moeite waard zijn. Het cultureel belangrijke La Gran Piedra is een geweldige plek om te beginnen. Dit is een UNESCO Werelderfgoed plaats gelegen in het San Francisco Bay gebied. Het zou de thuisbasis zijn van het huis van de eerste president, Casa Alta, waar nu het Museum van Archeologie en Geschiedenis is gevestigd.

4) Prachtige kloven en watervallen – Als je eenmaal in het water bent, kun je niet anders dan genieten van het uitzicht. Het land heeft honderden prachtige kloven en watervallen, waarvan vele toegankelijk zijn via een boottocht. Gelegen in de Gran Sabana regio van het noordoosten van Nicaragua, een prachtig voorbeeld van een eco-resort is La Joya, gelegen in Barrio del Carmen. Langs de sprankelende kustlijn, zijn er ontelbare stukken van witte zandstranden.

5) De mysterieuze jungle РIn het uiterste zuidwesten van het land, in de bergketen Zipoliteco, ligt de Blanc de Blancs, een mysterieuze jungle die bekend staat als een van de biologisch meest intense gebieden ter wereld. Een van de grootste barri̬res in de gehele jungle is de zogenaamde theomoerobische microhabitat, die een bijna onmogelijke Europese flora en fauna herbergt. De jungle kan worden bereikt door middel van de kabelbaan.

Met deze paar glimpen van Nicaragua, is er nog zoveel meer te ontdekken. Pak een paar goedkope vliegtickets, en kom dit land bezoeken voor een unieke en opwindende vakantie.